Succesvol gebruik maken van sociale media


Meer halen uit uw Facebook pagina? Effectief omgaan met reacties op Twitter? Geld besparen en verdienen door sociale media gericht in te zetten?

Veel organisaties zijn te vinden op Twitter, Facebook, Instagram enzovoorts. Maar de vraag is, met welk doel? Door gebrek aan tijd en kennis is het vaak niet meer dan een doorgeefluik van statische informatie. De interactie oftewel de band met het publiek ontbreekt volledig. Daarnaast schiet de inhoud vaak haar doel voorbij waardoor zij niemand echt aanspreekt. Kortom, vaak een tijdrovende kostenpost zonder tastbare resultaten.

Sociale media kan een heel effectief en krachtig medium zijn om meer bezoekers te trekken naar uw website. Webparking voorziet u graag van advies over hoe u dit middel goed gebruikt. Samen met u maken wij een keuze uit de verschillende kanalen waarop u, gezien uw doelgroep, dienst en product actief zou willen zijn en wat u per kanaal precies wilt uitdragen. Vervolgens helpen wij u met het beheer en het overzicht van de verschillende kanalen en krijgt u grip op uw sociale media marketing campagnes. Indien gewenst helpen wij u met het schrijven van goede teksten en zorgen wij dat uw volgers op de juiste manier doorverwezen worden naar uw website en precies vinden waar ze naar op zoek waren. Daarnaast maken wij samen met u een strategie om bepaalde doelen en resultaten te behalen.

Wilt u meer weten over effectief gebruik van sociale media? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.


Campagnes

Zonder plan bent u sociaal stuurloos. Wij stellen samen met u bepaalde doelen voor uw sociale media vast. Denk aan het verhogen van verkopen, onder de aandacht brengen van een bepaald product of het aanhalen van de band met uw bestaande klanten. Hierna bepalen wij welke sociale media het beste bij uw doelstellingen passen en stellen een actieplan op. Tijdens het uitvoeren van de campagne rapporteren wij u over de behaalde resultaten.


Facebook

Alvorens wij voor u een campagne opzetten om van uw Facebook pagina een bruisende community te maken zorgen wij er eerst voor dat uw Facebook pagina optimaal is. Hiermee bedoelen wij dat deze qua beelden, teksten, instellingen enzovoorts precies juist is voor uw organisatie en doelgroep. Daarnaast adviseren wij uw medewerkers hoe ze Facebook zo effectief mogelijk kunnen gebruiken en beheren.


Twitter

Met Twitter kan veel meer dan een stroom met berichten uitsturen. Wij richten uw profiel in met passend beeldmateriaal en helpen u betere teksten te schrijven om uw doelgroep echt aan te spreken. Behalve dat wij u helpen goed na te denken welke doelen u precies met Twitter voor ogen heeft, begeleiden wij uw medewerkers ook in het zo eenvoudig mogelijk beheren van Twitter kanalen en het plannen van de geplaatste content.


LinkedIn

Nagenoeg iedere professional heeft inmiddels een LinkedIn profiel maar heeft uw organisatie er al één? En hoe gebruikt u deze? LinkedIn biedt prachtige mogelijkheden om uw organisatie goed te profileren om bijvoorbeeld nieuw talent aan te trekken, interactie op te zetten met uw netwerk en veel meer. Wij helpen organisaties LinkedIn echt te benutten en effectief in te zetten.