Stichting Uw Naaste


Afbeelding 204 Afbeelding 205 Afbeelding 206

Omschrijving project

Stichting Uw Naaste zet, zoals onze naam waarschijnlijk al doet vermoeden, zich in voor de medemens. Zo zetten onze participanten en vrijwilligers zich al ruim zes jaren in bij verschillende bejaardenhuizen in Rotterdam. Met veel betrokkenheid en enthousiasme leveren zij dagelijks een bijdrage aan het welzijn en geluk van ouderen. Dit doen zij bijvoorbeeld door hen bij te staan bij de dagelijkse zaken zoals het verzorgen van eten en drinken, maar ook door regelmatig bij ouderen langs te gaan voor het maken van een praten en te kijken hoe het met hen gaat. Met name ouderen die, om welke reden dan ook, niet (meer zo veel) bezoek ontvangen van familie of vrienden stellen dit heel erg op prijs.

Naast het werken als ouderenverzorger in een bejaardenhuis, kunnen onze vrijwilligers ook als ouderenbegeleider of maatje werken bij mensen die nog zelfstandig wonen. Deze groep mensen die wij bezoeken zijn van alle leeftijden en hebben met elkaar gemeen dat ze zich eenzaam voelen dan wel dat ze weliswaar nog sociale contacten hebben, maar deze graag zouden willen uitbreiden. Ook de begeleiders en maatjes gaan regelmatig (bijvoorbeeld een keer per week) bij iemand op bezoek en brengen dan wat tijd door met die persoon. Hoe zo'n bezoekje er concreet uitziet verschilt per keer en per persoon en hangt natuurlijk veel af van wat de bezochte persoon graag wil doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn gezellig een praatje maken onder het genot van een kopje koffie/thee, met mooi weer samen wandelen, samen boodschappen doen, begeleiding naar een (medische) afspraak etc.

Tot slot kunnen onze vrijwilligers er voor kiezen om in de thuiszorg aan de slag te gaan. Wanneer mensen wegens bijvoorbeeld ziekte of ouderdom niet meer zelf in staat zijn om het huishouden te doen, helpen wij hen hierbij door alle voorkomende huishoudelijke taken van hen over te nemen.

Webparking is sponsor van Stichting Uw Naaste en sponsord haar website.

Bezoek de website van Stichting Uw Naaste

Geïnspireerd geraakt of benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

vraag nu een offerte aan