Responsive webdesign


Op een mobiele telefoon, de tablet of achter de gewone pc; Uw klanten zijn overal bezig met uw site en u wilt ze natuurlijk altijd precies geven wat ze nodig hebben. Mooie foto's achter de pc maar uw telefoonnummer en adres als ze onderweg zijn naar u. Een overzicht met het laatste nieuws als ze op de tablet zitten te browsen maar direct toegang tot uw best verkopende product als ze in de trein nog even snel een bestelling willen plaatsen. U begrijpt het al, dit gaat verder dan gewoon een site die werkt op een mobiele telefoon. Responsive design is zorgen dat uw klanten altijd een maximale beleving hebben.


Website responsive designResponsive design wordt steeds populairder. Sterker nog; wij ontwikkelen nauwelijks nog websites die niet responsive zijn. Logisch. Met een responsive website bereikt u nog beter uw doelgroep en scoort u maximaal op alle platforms (van telefoon tot tablet en van desktop pc tot laptop) zonder dat hier enorme investeringen tegenover staan.

Wat is responsive design?

Dit is een vorm van webdesign waarbij de ontwikkelaar van de website ernaar streeft de beleving van het web zo optimaal mogelijk te maken op diverse apparaten. Het ontwerp schaalt als het ware mee met de afmetingen van het scherm zonder tekort te doen aan de navigatie of leesbaarheid. Veel gebruikte technieken zijn grids en afbeeldingen die meeschalen. Zo kan de website er op bepaalde apparaten anders uitzien qua indeling waarbij de primaire content (en dat waarmee maximale conversie te behalen valt) altijd leidend is.

Voordelen

De voordelen van responsive design is dat er geen aparte website of app nodig is om het publiek op bijvoorbeeld mobiele telefoons te bedienen wat flinke investeringen scheelt. Daarnaast is de website niet specifiek meer vastgelegd op één formaat. De site schaalt netjes mee en ziet er net zo prettig uit op een groot als een klein scherm en alles ertussen. Kortom; uw website is flexibeler als het gaat om werking op nieuwe devices en platforms die nog moeten komen. Daarnaast wordt, door gebruik te maken van nieuwe maar bewezen HTML5 technieken, de site voorzien van al het mooie wat deze extra platforms te bieden hebben.

Mogelijkheden

In principe is alles mogelijk met een responsive website wat op een reguliere website ook mogelijk is. Wel is het verstandig (wij adviseren u hierbij graag) om te bepalen welke content echt relevant is en zelfs welke er relevant is op een bepaald platform. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uw mobiele bezoekers vooral op zoek zijn naar uw adres terwijl uw desktop bezoekers primair de webshop bezoeken. Door met deze factoren rekening te houden is het mogelijk een website te maken die niet alleen technisch aansluit bij het platform maar ook qua beleving voor het maximalen van de klantbeleving op uw website.

Meer weten?

Benieuwd hoe uw bedrijf met een responsive website beter kan inspelen op de behoeftes van uw klanten? Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvend voorstel.

ps. Uiteraard is onze website responsive. Probeer hem gerust eens op uw mobiele telefoon of tablet (en draai uw tablet eens van horizontaal naar verticaal) om te zien hoe alles werkt en uitpakt.


Vraag een vrijblijvende offerte aan